Dekorační polštáře do ložnice, obývacího pokoje i na terasu

Dekorační polštáře dokáží přeměnit každý interiér na útulnou oázu. V článku si ukážeme několik inspirací, které vám pomohou při výběru a aranžování dekoračních polštářů ve vaší domácnosti. Která inspirace vás osloví nejvíc ze všech?

vankuse-dekorativne

Dekorační polštáře

Dekorační polštáře mají zejména v amerických filmech opravdu čistě dekorativní funkci. Ženy v domácnosti je v různých scénách čechrají, upravují a aranžují v obýváku i v ložnici. Ve skutečném světě jsou však dekorační polštáře funkčním prostředkem, se kterým si dokážete vytvořit kolem sebe kýžený komfort.

Polštáře v obýváku

Dekorační polštáře by neměly chybět v žádném obývacím pokoji. Tvoří důležitou součást pohovky, díky které je pohovka měkčí a útulnější. V případě, že na pohovce musí někdo přespat, poslouží jako klasické polštáře pod hlavu. Nenechte se však splést, dekorační polštáře vůbec nejsou určeny pouze pro obývací pokoje, dokonale dokážou zútulnit například i předsíň, o čem vás přesvědčí následující inspirace.

Dekorační polštáře v předsíni na lavičce:

vankuse-v-predsieni

Dekorační polštáře na posteli

Málokdo má opravdu tolik času v životě, aby si mohl dovolit každé ráno postlat postel a vyzdobit ji dekoračními polštáři. Upřímně si řekněme, do ložnice přece nepřijímáme návštěvy a často ji navštěvujeme až večer, když se opět chystáme spát. I v ložnici však může být několik kusů dekoračních polštářů – na křesle či na posteli. I klasické bílé polštáře lze jednoduše ráno „hodit“ na postel tak, aby připomínaly ty dekorační.

V jednoduchosti je krása:

vankus-na-posteli

Hnízdo na zemi

Dětské hrací koutky se neobejdou bez pořádného množství měkkých a stylových polštářů. Polštáře na zemi se však nehodí jen do dětského pokoje, ale i do toho obývacího nebo do jakékoli chillout zóny. V některých východních kulturách je sezení na zemi a polštářích naprostý standard i při stolování. I k nám se tento trend dostal v poslední desítce let zejména prostřednictvím sedacích vaků, které nám nabízejí řadu zajímavých možností lenošení.

Polštáře na zemi? Proč ne:

vankus-hniezdo

Povlečení na polštáře? Kreativa nezná hranice

Aby byly polštáře při každé návštěvě originální, nemusíte jich mít doma stovky. Stačí, když si vyberete různé barevné a vzorované sady povlečení na polštáře, které můžete následně přizpůsobit zbytku dekorace nebo ročnímu období. Červeno-zlaté polštáře na Vánoce, oranžové na Halloween a jemné květované na jaře? S povlečením žádný problém. Povlečení navíc polštáře ochrání a prodlouží jejich životnost.

Háčkované potahy na dekorační polštáře:

hackovane-vankuse