Inspirace pro zahradní nábytek a doplňky do zahrady nebo na terasu

Zahradní nábytek na terase, balkoně nebo v zahradě nemusí plnit jen ten funkční úkol, právě naopak. Měl by se v první řadě stát ozdobou celého prostoru, zútulnit jej a navodit uvolněnou atmosféru. V následujícím článku jsme si pro vás připravili několik jednoduchých a univerzálních tipů pro výzdobu altánku, zahradního domku nebo zimní zahrady, u kterého bude hlavní roli hrát právě zahradní nábytek. Bez zbytečných řečí se rovnou vrhněme na jednotlivé body.

zahradny-nabytok-inspiracia

Na zahradní lavičce se nemusí jen sedět

Určitě jste už v nějaké zahradě viděli živě staré kolo obrostlé například břečťanem nebo jinou popínavou rostlinou, který měl místo sedačky květináč a v košíku na řídítkách byl další květináč. Rovněž lze naaranžovat i zahradní lavice. Máte-li k dispozici starší zahradní lavici, kterou vám není líto obětovat čistě pro výzdobu, můžete například její nohy „zapíchnout“ do květináčů, ze kterých budou vyrůstat maliny nebo hrozny. Ty se budou táhnout po lavici nahoru a na další prvky, které nachystáte nad ni a kromě zajímavého designového prvku vám poskytnou v sezóně také chutné plody. Pokud chcete dozdobit nějakou novou zahradní lavici a stále ji používat i k sezení, dá se to udělat i velmi jemně – tehdy platí pravidlo „méně je někdy více“.

Na stůl nepatří jen jídlo

U zahradním stole si lidé nejčastěji vychutnají čerstvé dobroty při rodinné grilovačce nebo po vaření guláše. Někteří jedinci dokonce zastávají názor, že na stůl v zahradě patří jen popelník. Rádi vás přesvědčíme o opaku! Na zahradním stole by rozhodně nemělo chybět i nějaké příjemné svítidlo (svíčky, petrolejová lampa, ale klidně i LED solární lucerna), nějaké ty živé květiny, ale i další přírodní prvky, jako jsou dřevěné, ratanové nebo korkové podsklepení. Všechny tyto prvky mají kromě dekorativní funkce opět i svůj praktický účel.

Doplňky k zahradnímu nábytku

Součástí zahradního nábytku na vaší terase nebo v zahradě by měly být i různé doplňky, které jen umocní celou tu pohodovou a uvolněnou atmosféru, která vám pomůže zahodit starosti náročného dne daleko za sebe a relaxovat bez jakýchkoli negativních vlivů. Mezi tyto doplňky patří různé sedací vaky, taburetky, deky či koberečky, díky kterým bude vaše hnízdečko relaxu vypadat lépe, ale zároveň vám poskytnou i dodatečný komfort.