Italské přehozy na postel – inspirujte se i vy

Italské přehozy se těší stále větší popularitě a my se společně podíváme na několik inspirací, které vám pomohou při zařizování a dekorování ložnice či dětského pokoje i pomocí přehozů. K čemu vlastně přehozy slouží a proč se některé jmenují italské? Čtěte dál a vše se dozvíte.

talianksý prehoz 

Italské přehozy

Proč se italské přehozy jmenují italské přehozy? Na tuto otázku nikde nenajdete jednotnou odpověď, ale většina prodejců se shoduje na verzi, že trend použití přehozu na postel přišel právě z Itálie. V této subtropické zemi se jen málokdy setkáte s klasickou přikrývkou. Určitě si vzpomínáte i na scénu z české komedie Slunce, seno, erotika, ve které zaměstnankyně hotelu v Itálii názorně ukazuje obyvatelům z Hoštic, jak se spí na italské posteli. Dnes se zvyknou přehozy označovat jako italské tehdy, když plní dekorativní funkci a jsou z materiálu, který se trochu leskne. 

Funkční úloha přehozů

Přehozy na postel plní v našich domácnostech i užitkovou funkci. Dokáží ochránit ložní prádlo před prachem, chlupy zvířat či nehodami s jídlem a pitím, které dokáží způsobit děti i dospělí. Kromě toho se můžete po posteli válet klidně i v oblečení z práce bez výčitek, že byste opotili nebo jinak ušpinili čerstvě převlečené peřiny. 

Inspirace pro použití přehozů

Při výběru přehozu je opět lépe jednou vidět nežli stokrát slyšet. Pokud si myslíte, že přehozy se používají pouze v ustrojených a kýčových ložnicích, jste na omylu. Přesvědčte se sami, že přehoz může být použit i moderním a uvolněným způsobem a aniž byste jej museli každé ráno půl hodinu „instalovat“. 

Nerozprostřený přehoz v kombinaci s další dekorací:

pinta.italiano1

Dokonale sladěný přehoz s polštáři:

pinta.italiano2

Pletený přehoz:

pinta.italiano3

Klasický italský přehoz:

pint.italiano4

Čím nahradit přehozy?

Nemáte doma ani jeden přehoz, ale chtěli byste ho začít používat ještě dříve, než si nějaký vyberete? Žádný strach, pro tento účel vám skvěle poslouží i klasická deka nebo hrubší ložní plachta, která je určena na manželskou postel. Alespoň tak můžete trénovat své nápady na aranžování přehozu na vaší posteli. 

Přehozy i na dětskou postel

V naší nabídce najdete i rozkošné přehozy na dětské postele, díky kterým si mohou děti dlouho číst nebo si hrát na posteli během dne i bez toho, aby museli rodiče každý den převlékat ložní prádlo. Dětské motivy skvěle dotvoří atmosféru pokoje vašich ratolestí a potěší nejedno oko, které je spatří.