Fototapeta do ložnice pro moderní a neokoukaný design

Zalíbily se vám při poslední návštěvě obchodu s nábytkem či místních stavebnin fototapety, ale neměli jste čas nebo odvahu přistavit se u nich a pouvažovat, jak by vypadaly ve vaší ložnici? V dnešním článku vás rádi povzbudíme k malé a nenásilné rekonstrukci vaší ložnice, při které bude dominovat právě použití zmiňované fototapety, a která přetvoří celý dojem a vzhled vaší ložnice.

fototapeta

Fototapeta do ložnice

Fototapeta je nejrychlejší a originální způsob, jak změnit vzhled vybrané místnosti – v našem případě ložnice. Fototapety můžete lepit přímo na starou stěnu – není třeba oškrábání staré barvy, stěrkování, síťkování ani jiné opravy. Tapeta opravdu překryje všechno – a to zejména tlustší a kvalitnější 3D tapety.

Rychlá rekonstrukce za rozumnou cenu

Nalepit fototapetu dokáže každý začínající domácí kutil s trochou trpělivosti a nadání na precizní práci. K osazení fototapety potřebujete jen lepidlo a samotnou tapetu. Žádné speciální příslušenství si kupovat nemusíte. Práce není prašná, špinavá ani hlučná – což oceňují zejména lidé v panelácích, kteří si nechtějí naštrbit vztahy se sousedy.

Jak vybrat fototapetu?

Výběr fototapety do ložnice závisí čistě na vašich preferencích a stylu, který máte v této místnosti zaveden. Existují také obyčejné jednobarevné tapety s jemným 3D vzorováním. Oblíbené jsou i fototapety s geometrickými tvary, ale také odvážnější fototapety, které vytvářejí nějaký konkrétní obrazec. Vybrat si však můžete také vaši fotografii, která tak může mít své místo právě na zdi. Nejdůležitější je sladit vybranou fototapetu s aktuálním nábytkem a doplňky ve vaší ložnici.

Barva fototapety do ložnice

Při výběru barvy fototapety do vaší ložnice se můžete držet aktuálních trendů, které dominují již několik let a tak brzy pravděpodobně nevychladnou. Mezi nejoblíbenější barvy patří antracitová, smaragdová zelená, tmavá námořnická modrá a vínová červená.

Fototapeta na jednu zeď

Alternativou k fototapetám na celé stěny je i obrázková fototapeta na jedinou stěnu o rozměru například 3x2 metry. Na takové tapetě se může nacházet abstraktní výjev, ale klidně i scenérie přírody či panorama města. Taková tapeta dokáže okamžitě oživit jakoukoli ložnici a dodat jí potřebný šmrnc, který vám v ní chybí.