Nejkrásnější dekorace na komodu – inspirujte se!

Komody patří z několika důvodů mezi nejosobitější druh nábytku. Jsou v první řadě užitkové, jelikož nám poskytují dostatek úložného prostoru. Nezaberou však celou stěnu jako vysoké skříně, takže díky nim i menší místnost působí mnohem vzdušněji. V neposlední řadě tvoří krásný designový prvek v obýváku či ložnici a navíc nám poskytují možnost uložit na ně nějakou dekoraci. Ne však každá dekorace je ta pravá.

dekorace_komoda

Není dekorace jako dekorace

Pokud komoda v předsíni nebo na chodbě často slouží jako odkládací prostor na klíče, mobily či jiné osobní věci, které si po příchodu domů odkládáme z kapes , v ložnici a obýváku nám takový kus nábytku vytvoří dokonalý prostor pro umístění vhodné dekorace. Základním pravidlem však je, abyste dekorace barevně sladili s dekorem zbylého nábytku či jinými barevnými tóny vyskytujícími se v místnosti. Rovněž si dejte pozor i na počet těchto dekorací. Na přeplněné komodě by nevynikla ani jedna, ale pokud vsadíte na jeden či dva designové kousky, určitě na sebe upoutají pozornost.

Inspirace pro dekorace na komodu

V zásadě můžete vsadit na jednu pořádnou dekoraci, která bude komodu zdobit celé měsíce nebo i roky. Stejně však můžete například v průběhu roku obměnit dekoraci například každý měsíc a přizpůsobovat ji sezónně dostupným materiálům. Během časného jara může komoda zdobit váza s bahňátky, později na ní může být jarní květiny, během léta to může být mísa s ovocem, na podzim zase kaštany či aranžmá ze sušených listů a v zimě zase větev z borovice ak němu vánoční ozdoby. V každém období se vám bude z komody po bytě šířit vůně jiného přírodního materiálu.

Fotografie lze pojmout originálně

Jeden větší a dva menší rámečky s fotografiemi a případně nějaká svíčka vypadají na komodě vždy dobře a určitě vás neurazí. Zejména v ložnici však na komodě bude dobře vypadat i nástěnka či obyčejná koláž s fotkami celé rodiny. Jednoduchý rámeček s vašimi nejmilovanějšími se může stát pevnou součástí nočního stolku. . Na nástěnku můžete kromě fotek umístit například i vzácné artefakty z vašich cest – jako vstupenky či jízdenky, památkové předměty, ale klidně i vysušenou růži či náramek z festivalu – prostě vše, co vám dělá radost.

Komoda v obýváku a dekorace

V obýváku by na žádné komodě neměla chybět nějaká živá rostlina. Živé květiny jsou důležitou součástí interiéru i podle Feng Shui. Pokud nepatříte právě k té skupině lidí, která se v pěstování květin vyžívá, vyberte si suchomilnou rostlinu, která zvládne přežít i měsíc bez vody. V opačném případě si raději nastavte na pravidelnou připomínku, díky které na zalévání nezapomenete.

Dekorace na komodu v ložnici

Možná byste to netipovali, ale v ložnici můžeme mezi dekorace na komodu zařadit i závěsy. Právě závěsy a záclony lze různě nařasit či vázat do uzlů a některá z jejich části může být přehozena přes komodu, podobně jako ubrus. Na takovém kusu závěsu, který leží na komodě, skvěle vypadají rozsypané například lupeny růží, které vám v ložnici dokonale dotvoří romantickou atmosféru. Pokud jste však spíše pro jednodušší řešení, můžete zkombinovat některý z tipů výše. Na komodě dobře vynikne i pěkná šperkovnice či hodiny, které vkusně zapadnou do celkového designu vaší domácnosti.