Nevíte vybrat správnou dětskou matraci? Pomůžeme Vám.

Která matrace bude pro mé dítě nejlepší?

Tuto otázku si před výběrem matrace klade mnoho maminek a tatínků. Abychom vám usnadnili proces výběru, vybrali jsme pár matrací, které jsou pro děti nejvhodnější.
Tyto matrace naleznete v kategorii DĚTSKÉ MATRACE. Matrace série 4KIDS jsou vyráběny samostatně pro děti. Tyto matrace zajistí pohodlný a zdravý odpočinek pro vaše dítě. Nejdůležitějším faktorem při výběru matrace je věk dítěte. 

carlo-navarro-WCbCRXk7nmU-unsplash

Jaká je správná matrace do postýlky? Matrace na 0-3 roky. 

Miminka v prvních měsících hodně spí. Pro novorozence a malé děti je přesně toto období spánku, kdy se jim zpevňují svaly a kosti. Proto je mimořádně důležité vybrat správnou matraci. Tvrdá dětská matrace umožňuje miminkům snadno dýchat. Tuto pevnost a stabilitu umožňuje oblíbená kokosová vrstva, která má řadu pozitivních vlastností, mezi které patří i snadné provzdušnění, pružnost a zamezení růstu bakterií a roztočů. Pro děti ve věku 0 až 3 roky nedoporučujeme kupovat měkké matrace, jelikož tyto matrace nejsou v tomto věku vhodné pro každodenní spaní. Při výběru je třeba věnovat náležitou pozornost i aby se matrace dala správně čistit a správně se odvětrávala. Matrace do postýlek mají většinou nižší nosnost a dobrou prodyšnost, jsou vyrobeny z dobře odvětraných materiálů. Ale v mnoha matracích najdeme i vrstvy, které se dosud nepoužívaly. Většina matrací v naší nabídce má snímatelný potah, díky čemuž se snadno čistí a lze je prát v pračce. Praním se v matraci nemohou množit nežádoucí mikroorganismy. Chcete-li matraci ochránit před tekutinami a vlhkostí, doporučujeme použít chránič matrace

Jaká je správná matrace pro předškoláka nebo školáka. Matrace pro děti od 3 do 13 let.

Ve věku od 3 do 13 let nastává čas popřemýšlet o tom, jak přestěhovat své dítě z ložnice do dětského pokoje a vytvořit mu vlastní impérium. Kromě krásné a praktické postele samozřejmě nemůže v dětském pokoji chybět kvalitní matrace. Dobrou zprávou však je, že v tomto věku děti ještě potřebují takzvanou základní matraci. Tyto dětské matrace jsou ještě menší, váží méně a jsou také mnohem cenově výhodnější. Pro předškoláka doporučujeme koupit nižší matraci, jelikož na posteli bude mít bariérku proti proti pádu na zem. Při nákupu dětských matrací je třeba myslet i na to, že nosnost dětských matrací je maximálně 60 kg, pokud není u výrobku uvedeno jinak. Děti v tomto věku stále velmi rychle rostou, proto jim pediatři doporučují koupit střední nebo tvrdou matraci. Dobrou volbou může být jednodušší pěnová nebo pružinová matrace, která se skládá z více vrstev.
Je také velmi důležité, aby byla matrace dobře větraná. Pro děti s alergiemi, dýchacími nebo kožními problémy doporučujeme hypoalergenní matrace s pohankovou nebo kokosovou vrstvou. Velkou výhodou našich matrací je rozepínatelný potah, ke kterému se vyplatí zakoupit chránič matrace i pro menší děti. 

Zónové matrace pro děti, jejichž páteř se stále a rychle vyvíjí, nejsou vhodné zónové matrace. Přestože se zónové matrace přizpůsobují tvaru lidského těla, byly navrženy spíše pro váhu a výšku dospělých lidí, než pro děti ve věku 3-13 let.

Jaká matrace je vhodná pro dítě starší 13 let?

Děti, které dosáhnou věku 13 let a vstoupí do období dospívání, by si matraci měli vybírat podle stavby těla a hmotnosti. Ty je budou doprovázet dalším obdobým života. Stavba kostí a svalstvo teenagera se však stále vyvíjí, takže i zde je třeba dobře zvážit výběr matrace. Nejvhodnější jsou pružinové a pěnové matrace, ale v podstatě jim je dobrá každá moderní a kvalitní matrace pro dospělé.
Klidně můžete zvolit i zónovou matraci, která není vhodná pro mladší děti. Velkou výhodou je snímatelný a pratelný potah. Platí však pravidlo, že kvalitnější matrace jsou větší investicí. 

Matrace, kterou můžeme v tomto případě doporučit je prakticky jakákoli matrace pro dospělé. Můžete si vybrat dle potřeb a přání vašeho dítěte nebo velikosti či složení.