Připravte si doma originální podzimní výzdobu

Podzim je v plném proudu a vy jste si při pracovním spěchu a péči o rodinu dosud nenašli čas na výrobu podzimní výzdoby? Nezoufejte, připravili jsme si pro vás pár jednoduchých tipů, které vám nezaberou moc času a pomohou vám v domácnosti, ale i na dalších místech vyčarovat nádhernou podzimní atmosféru, ke které se navíc skvěle hodí dobrá kniha, zanícený krb a hořký čaj.

jesenna-vyzdoba

Co je typické pro výzdobu během podzimu?

Podzim je čas barevných listů, krásných dozrávajících plodů, střídání slunečného a mlhavého počasí, ale i pomalého ukládání přírody pro zimní spánek. Ve výzdobě by měly převažovat přírodní materiály a sezónní plody, jako například ořechy, sušené květiny a listy , kaštany, dýně, koblihy a další. Podzimní výzdoba patří mezi ty nejkrásnější výzdoby na svatby a jiné společenské události, ale dostatek přírodních materiálů a inspirace nám pomohou s výzdobou na památku zesnulých či na stále oblíbenější Halloween.

Podzimní výzdoba na okna

Podzimní výzdoba oken může být jednoduchá a zároveň krásná. Ozdobit můžete samotná okna nebo okenní rámy, no ve většině případů bude stačit pár jednoduchých dekorací na parapetu.

Na okno můžete zavěsit jednoduchý podzimní věneček:

Dýně, žaludy, svíčky – vše v jednom tónu pro minimalistickou výzdobu parapetů:

Listy, šípky, žaludy, koblihy a další plody naházíte do vínového pohárku a voilà:

Podzimní výzdoba z papíru

Chcete-li do výzdoby zapojit i vaše děti, můžete je nechat na výkres nebo jiný tvrdší papír obkreslit listy, povystřihovat je, nabarvit vodovkami a následně zavěsit na provázek.

Takto vyrobenou dekorací můžete dozdobit například vaši knihovnu či jinou polici:

Přírodní podzimní výzdoba na stůl

Jídelní stůl, kuchyňská linka, konferenční stolek, noční stolek či pracovní stůl si také zaslouží malou dekoraci, díky které se i vy budete cítit příjemněji a celý prostor bude útulnější.

Pár milých plodů na jídelním stole:

Vyzdobit lze i komoda:

Z polínka, svíček a koblih vyrobíte krásnou dekoraci i sami:

Podzimní výzdoba na zahradu

Během podzimu se vaše zahrada sama o sobě promění v dokonale vyzdobený prostor. Přesto si můžete i sami dozdobit některé kouty, které by jinak působily smutně.

Před vchodové dveře do domu se skvěle hodí například lucerna, která vnese do zkracujících se dnů trochu světla:

Podobná zvonkohra z listů může zdobit vaši terasu či altán:

Dveře do domu či fádní stěnu okamžitě oživí takový podzimní věneček: