Zábava na zahradě pro rodiny s dětmi: Jak si užít léto v pohodlí domova?

Jaro je v plném proudu a ani se nenadějeme, za chvíli zde budou tropické teploty. Právě období prázdnin, dovolených (i těch celozávodních) a předvídatelného počasí je pochopitelně ideální pro trávení času venku na čerstvém vzduchu, doplňováním vitamínu D slunečními paprsky, a vychutnáváním si pohodových chvil s rodinou a přáteli, a to například i při degustaci grilovaných specialit. Plánujete strávit toto léto na dvoře, na chatě či na zahradě? Připravili jsme si pro vás pár tipů, které vám tento čas ještě více zpříjemní.

deti-na-trampoline

Dětské pískoviště bezpečně a hygienicky

Většina dětí miluje pískoviště a nejjednodušší (a pro mnohé lidi jediným) způsobem, jak jim dopřát co nejvíce času stráveného s hračkami v písku, je návštěva veřejného dětského hřiště někde na sídlišti. Jistě však dobře znáte, že v takových pískovištích se písek často ani nenachází, protože jsou neudržovány. Jejich obsahem jsou spíše kameny, odpadky, plevel, v horším případě rozbité sklo či výkaly od zvířat, která mají na svědomí nezodpovědní majitelé.  Do naší nabídky pro děti jsme proto zařadili i krásná zahradní pískoviště, ve kterých dětem žádné riziko nehrozí. Chcete-li zabránit tomu, aby do něj chodili provádět potřebu toulavé kočky z celého okolí, vyberte si model se stříškou, která se dá spustit níže a žádné zvíře k písku nepustí. V případě, že dáváte přednost spíše modelům bez stříšky, doporučujeme pískoviště na noc přikrývat zahradní plachtou, kterou zatížíte kameny. Takovou klasickou zábranu naleznete v každých zahradních potřebách nebo stavebninách.

Houpačka na zahradě nesmí chybět

Co by to bylo za dětství na zahradě bez houpačky? Najděte vhodný strom s dostatečně pevným horizontálním větvím nebo našroubujte dva šrouby s očkem/háčkem místo hlavičky do konstrukce altánu nebo pergoly a zavěste dětem houpačku. Doporučujeme však, aby v prostoru pod houpačkou nebyl tvrdý povrch (například betonová dlažba), ale pouze tráva či písek. Každé dítě dříve či později z houpačky jednoduše spadne, a přistání by mělo být co nejměkčí.

Příliš energie? Trampolína to vyřeší

Dětské trampolíny is ochrannou sítí jsou bezpečným způsobem, jak nechat děti vyskákat přebytečnou energii, ze které vám už někdy vlasy stojí dupkem. Skáčí pořád po gauči nebo po posteli? Pořiďte jim trampolínu. Zdá se vám, že se naopak hýbou málo? Trampolína je skvělé řešení, pomocí kterého navíc mohou zvýšit svoji obratnost a naučit se nějaký ten akrobatický kousek. Trampolíny patří mezi nejoblíbenější místa iv různých interiérových dětských hernách v obchodních domech, ale bývají i adekvátně přeplněné. Vlastní trampolína na dvoře bude vždy připravena pro vaše ratolesti.

Připravte se na velkou zahradní oslavu

Velké zahradní sestavy ale také dřevěné skládací zahradní židle jsou základním stavebním kamenem každé úspěšné grilovačky či jiné zahradní party pro děti i dospělé. Zahradní set se šesti křesly a konferenčním stolkem můžete mít na terase umístěn stabilně, ale pokud čekáte větší návštěvu, vždy mějte k dispozici dostatek skládacích židlí, které po zbytek času nezaberou mnoho místa. Nezapomeňte, že ke každému místu k sezení byste měli mít také pohodlný polštář, který v létě ochrání pozadí vašich hostů před rozpáleným povrchem sedačky, a během chladnějších dnů zase sníží riziko nachlazení.

Užijte si ticho a relax v zahradě

Není nic lepšího, než si po náročném týdnu uvařit čaj, kávu, nebo otevřít pivko či nalít si sklenku vínka, a například si zdřímnout v závěsném křesle, které můžete zavěsit do altánku, ale i hlouběji do zahrady pod nějaký starý strom, ze kterého navíc můžete nasát část energie, přičemž vás šum listů dokonale uspí. Zejména během horkých dnů je stín stromů jedno z nejchladnějších míst na zahradě. Pokud vám takový strom chybí, službu dokáže poskytnout i slunečník, který je součástí tohoto zahradního setu.

Dovolená na Maltě? Bronz chytíte i doma

Jelikož jsme národ chalupářů a zahrádkářů, což výrazně souvisí s omezenými možnostmi vycestování do zahraničí před rokem 1989, většina Slováků dobře zná pojem „dovolená na maltě“. Pravděpodobně nám dáte za pravdu, že není ani jediné léto, během něhož na zahradě nebo na dvoře není třeba něco opravit, zalepit, dobetonovat, … jednoduše, vždy se najde důvod pustit míchačku. :-) Při takové práci se člověk opálí třikrát lépe než na jakékoli prestižní dovolené ve Středomoří. Pokud letos plánujete nechat maltu a beton na pokoji a přesto si chcete pořídit pěkné opálení, vyberte z naší nabídky zahradních lehátek. Množství z nich je polohovatelných a skvěle se hodí na každou zahradu, terasu, ale také na větší balkon.