Regály na knihy: Udělejte si z obývacího pokoje knihovnu

V každém bytě nebo domě by měla být knihovna plná knih, která slouží jako studnice skvělých příběhů, nového poznání, odborných textů či humoru. Pro účely knihovny skvěle poslouží i regál. Ukážeme vám, jaké trendy v současnosti vedou při výběru regálů do obývacího pokoje, které mají unést všechny vaše knihy.

regaly_kniznice

Regály na knihy do obývacího pokoje

Regál je skvělou náhradou za prosklenou vitrínu či zavěšenou polici. Stojí pevně na zemi, má velkou nosnost a knihy máte okamžitě po ruce i bez toho, abyste museli otevírat dvířka ze skla. Jednoduchý design regálu se snadno sladí s jakýmkoli nábytkem, který preferujete ve vaší domácnosti. Ať už dáváte přednost modernímu minimalismu nebo tradičnímu stylu, máme pro vás několik inspirativních tipů pro výběr regálu do obývacího pokoje.

Foto inspirace

Lepší je jednou vidět, než 100 krát slyšet. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých inspirací podle toho, v jakém stylu máte zařízený váš obývací pokoj.

Moderní regál

Moderní regál s minimalistickým designem – konstrukce je vyrobena z tmavého kovu, jednoduché police z příjemného dřeva, které navozuje hřejivý pocit. Hodí se do moderních útulných obýváků, kde nejlépe ladí s nábytkem v bílých barvách s jemnými dřevěnými dekory.

regal_moderny

Industriální regál

Industriální regál by měl jednoduše vypadat jako regál ve skladu nějakého průmyslového podniku. Místo zboží a materiálu do něj však naskládáte vaše oblíbené knihy a věřte, že výsledek bude opravdu stát za to. Regál bude skvělým doplňkem vašeho industriálně zařízeného obývacího pokoje.

regal_industrialny

Rustikální regál

Tmavé dřevo, ve kterém mohou být dokonce vyryty ornamenty, je dokonalé zejména pro domy zařízené ve venkovském nebo starodávném stylu. Na obrázku je regál na míru, který má v sobě zakomponované dokonalé místo pro vysedávání a čtení nahrazující parapet. Blízkost okna navíc poskytne dostatek denního světla. Dekorační polštáře jsou skvělým útulným prvkem.

regal_rustikalny

Bezpečnostní upozornění

Nezapomeňte každý regál, knihovnu nebo vitrínku pevně přichytit k nejbližší stěně pomocí ocelového závěsného systému a pevné hmoždiny. Zabráníte tak převrhnutí regálu, který by mohl svou váhou někoho opravdu vážně zranit. Zejména v domácnosti s malými dětmi je nezbytné takto přichytit ke stěně každý kus nábytku.