8 inspirací pro dětský pokoj pro chlapce, který bude milovat

Zařizujete dětský pokoj pro chlapce a nevíte, ze kterého konce tento úkol uchopit? Připravili jsme si pro vás několik tipů, díky kterými nejen ušetříte místo, ale hlavně vytvoříte dětský pokoj, který potěší i vaše oko a který bude chlapci nebo chlapcům dělat skutečnou radost.

Moderní dětský pokoj pro chlapce

V dnešní době je již téměř nemožné koupit nemoderní nábytek. Ať už dáte přednost provensálskému, industriálnímu, minimalistickému nebo rustikálnímu stylu, určitě nešlápnete vedle. V dětském pokoji by rozhodně neměla chybět postel, prostorná skříň na oblečení, úložný prostor na hračky, pracovní kout (stůl a židle) , ale také nějaká ta volná podlahová plocha vybavená moderním kobercem na hraní. Všechno ostatní závisí už jen na vašich preferencích a prostorových možnostech.

chlapcenska detska izba 

Jak zařídit dětský pokoj pro chlapce?

Nejdůležitější je, abyste celý proces zařizování dětského pokoje probrali přímo s jeho hlavním obyvatelem. V opačném případě se vám může stát, že se mu nábytek nebo styl, do kterého jste celý pokoj sladili, nebude příliš líbit a vás to opravdu upřímně zklame. Chcete-li nový pokoj vytvořit jako překvapení například k narozeninám, zkuste nenápadně vysondovat, čemu by dal přednost nebo co se mu líbí.

Inspirace na dětský pokoj pro chlapce

Vrhníme se spolu na 8 univerzálních tipů, které využijete při zařizování dětského pokoje a výběru nábytku do něj. 

1. S modrou barvou zabodujete

Modrá barva do chlapeckého dětského pokoje prostě patří. Její hlavní výhodou je, že díky ní bude pokoj působit vzdušněji a prostorněji. Můžete vyzkoušet bledé odstíny blížící se k bílé, ale například i tmavomodré závěsy, které navodí v pokoji mnohem útulnější atmosféru.

2. Dostatek místa pro práci

Už od předškolního věku potřebují děti místo, při kterém si budou moci kreslit, vybarvovat nebo jinak rozvíjet svou fantazii. Po nástupu do školy využijí takový stůl se židlí zase při psaní domácích úkolů.

3. Superhrdina jako spolubydlící

Má váš kluk oblíbeného superhrdiny nebo pohádkovou postavičku? Kromě hraček, plyšáků, ložního prádla či plakátů této postavy mu můžete dopřát jeho přítomnost například i v podobě velké nástěnné malby.

4. Dětský pokoj je pro děti

Nesmí být odrazem vašich představ o vkusně zařízeném salonku s dětskou postelí. Připravte se na to, že i v tom nejmodernějším či naopak rustikálním bytě nebo domě by měl dětský pokoj hrát barvami, hračkami a v žádném případě nebude zapadat do celkového konceptu vašeho preferovaného stylu zařízení.

5. Dětský pokoj pro dva kluky

Pokud bojujete s nedostatkem prostoru, multifunkční patrová postel dokáže za vás tento problém opravdu efektivně vyřešit. Můžete si vybrat i model s pracovním koutkem nebo úložným prostorem integrovaným pod postelí či do schodů k hornímu lůžku.

6. Můj pokoj – můj hrad

Ať už dají děti přednost posteli v podobě závodního auta, nebo té ve tvaru domečku nebo stanu, ve všech případech se pro ně toto místo stane tím nejbezpečnějším útočištěm před nástrahami světa a zároveň startovacím bodem při cestě za všelijakými vymyšlenými dobrodružstvími. Proč si dělat bunkr z polštářů z pohovky, když samotná postel může být tím nejlepším bunkrem?

7. Nadčasový dětský pokoj

Dětský pokoj můžete zařídit i tak, abyste po letech měnili v podstatě jen postel za větší, a aby nebyla až tak přehnaně infantilní, že by se chlapec na prahu puberty styděl zavolat do ní kamarády.

8. Studentský pokoj pro mladého muže

Studentské dětské pokoje se budou mnohem více podobat vaší představě o stylové místnosti. Nezapomeňte, že kluci mají obecně občas problém udržet si v pokoji pořádek. Pokud do ní umístíte nějaký moderní koš na špinavé prádlo, nemusíte se při každé návštěvě této místnosti zhrozit nad tím, že jsou všude rozházené špinavé ponožky.