Inspirace pro zařízení vaší ložnice v souladu s TOP trendy

Rozhodli jste se pro rekonstrukci vaší ložnice nebo si zařizujete zcela novou ložnici v novostavbě, a neumíte se rozhodnout, jaký styl se vám líbí nejvíc? Máme pro vás několik tipů na stále se držící trendy v bytovém designu, které jsou sice diametrálně odlišné, ale mají něco společného – pravděpodobně nikdy nezestárnou.

spalna

Ložnice – inspirace

Nejvíce neutrálním řešením je ložnice v severském stylu. Severské země jsou známé pro svůj jemný a minimalistický bytový design. Kombinace bílé, šedé a béžové s hřejivými dřevěnými tóny a jednoduchými tvary není nikdy krokem vedle a tento styl bude na 100% moderní i za 50 let, vždyť posuďte sami.

Moderní ložnice v jemňoučkých barvách a minimalistickém designu:

spalna-blog

Postel jako centrum ložnice

Manželská postel musí působit v první řadě útulně, abyste se do ní vždy po náročném dni s radostí svalili. Myslíte si, že ložnice zařízená v industriálním stylu nemůže být útulná? Omyl. Industriální styl v tomto případě mohou reprezentovat antracitové kovové nosné konstrukce postele a ostatního nábytku. Dřevo se opět postará o navození útulného dojmu.

I industriální styl může být útulný:

spalna-industrialnaP2

Nábytek do ložnice

Po výběru postele vás čeká také výběr nábytku, tedy pokud si nevyberete rovnou celou ložnicovou sestavu. Pokud si ložnici nedokážete představit bez dostatku úložného prostoru a nemáte šatník, komody, skříně a různé poličky v ní rozhodně nesmí chybět. Mezi nejkrásnější typ nábytku bezkonkurenčně patří kousky, které nesou prvky oblíbeného a romantického provensálského stylu.

Typická provensálská ložnice:

spalna-provensalskaP3

Textil do ložnice

V ložnici by neměl chybět měkký koberec, těžké závěsy, ale také dekorační polštáře. Právě tyto měkké prvky vám pomohou navodit tu pravou atmosféru domova. Textil by měl ladit se zbytkem ložnice, ale pokud máte celou ložnici neutrální, například ve zmiňovaném severském stylu, jedním výrazným vzorovaným kobercem také neuděláte chybu.

V ložnici nesmí chybět koberec:

spalna-koberecP4

Doplňky do ložnice

Obrazy, živé květiny, sošky - cokoliv, co máte rádi a hodí se do vašeho stylu. Nezapomeňte však na jednu podstatnou věc. Všechno, co vám bude v ložnici dělat radost, se zároveň stane i lapačem prachu. Méně je někdy více a při velkém počtu ozdob a doplňků nedáte žádnému z nich šanci vyniknout.

Odstíny zelené a kombinace s živými rostlinami:

spalna-zelena-P5