3 nejdůležitější věci, kterých si všímat při výběru sedací soupravy

Výběr sedací soupravy je proces, do kterého investujete spoustu času, energie, stovky až tisíce eur a sedačku budete používat možná i 20 let. V dnešním článku se společně podíváme na to, jak výběr nezkazit, abyste si následující roky zbytečně nemuseli plácat hlavu o zeď kvůli nesprávnému výběru.

3 najdôležitejšie veci, ktoré si všímať pri výbere sedacej súpravy

Sedací souprava jako centrum obývacího pokoje

Sedačka je jako takový malý střed vesmíru, respektive vašeho domova. Podobně jako do pohovky nebo do křesla, i na sedačku se pravděpodobně rádi svalíte po náročném dni v práci a vychutnáte si vaše oblíbené jídlo, seriál, nebo si chvilku poleňošíte. To, zda vám sedačka bude dělat radost nebo starosti, závisí na mnoha faktorech.

Materiál vaší nové sedačky

Poznáte to. Když děti vtrhnou do obývacího pokoje, žádný kousek nábytku nezůstane bez nějaké skvrny, utrženého rohu nebo bez škrábance. Při výběru sedačky se tedy dívejte i na její povrchovou úpravu. Kůže se relativně snadno čistí, ale jsou na ní vidět rýhy. Látková sedačka ve vhodné barvě snese hodně, ale lehce do ní zatečou nápoje. Důležité je také to, zda je konstrukce sedačky z masivu nebo dřevotřísky. Od toho se bude odvíjet například to, zda vrže.

Velikost sedací soupravy

Tvar sedačky a její velikost jsou rovněž rozhodujícím faktorem při výběru. Příliš velká sedačka se vám do obývacího pokoje nevejde nebo vám ji zaplní tak, že se tam nebude dát chodit. Na malé sedačce si zase nebudete moci zdřímnout, a když k vám přijde návštěva, nebude se dát roztáhnout, aby mohli přespat.

Kvalita provedení sedačky

Víte, jakou zátěž musí snést vaše sedačka? Několikahodinové sezení množství osob, oděrky od knoflíků a zipů na oděvech, prach, chlupy a odumřelá kůže, rozlité nápoje, ale i dětské hry a bláznění domácích mazlíčků se na sedačce snadno podepíší. To, zda to přežije a s jakými následky, závisí hlavně na kvalitě použitých materiálů, a to dokonce více, než na jejich samotném typu.

Design sedací soupravy

Při výběru sedačky je v neposlední řadě důležitý samozřejmě také design. To, jestli se sedačka bude hodit například ke konferenčnímu stolku, bude rovněž ovlivňovat vaši spokojenost s koupí. Budete se na ni přece dívat ještě několik let. Přejeme vám, abyste si vybrali kvalitní sedačku se snadnou údržbou, ale aby se vám i líbila, a aby byla klenotem vašeho obývacího pokoje.