Nejlepší aplikace na návrh interiéru

Zařizujete si nový byt nebo dům a inspirace z katalogů pro vás nejsou dostatečnou formou pomoci? Navrhněte si vlastní moderní interiér pomocí chytrých a intuitivních aplikací, které jsou k dispozici na různé operační systémy a v mnoha případech jsou zcela zdarma. Jaké aplikace pro design bydlení používají architekti či realitní makléři?

aplikacia

Aplikace na návrh interiéru

Ještě před několika lety pracovali návrháři interiérů téměř výhradně s grafickými programy. Programy přímo pro plánování interiéru nebyly rozšířeny a dostupné pro každého. Těch pár stávajících aplikací však bylo dost drahých a měly vysoké nároky na hardware. Dnes však můžete mít program na návrh interiéru nainstalován i v obyčejném mobilním telefonu bez nějaké speciální výbavy. 

Aplikace na iOS

Mezi nejoblíbenější aplikace pro designování interiéru na telefony od Apple patří Planner 5D – dizajn interiéru. Interiér lze modelovat v 2D aj 3D prostredí a k dispozici máte více jak 6400 kusů nábytku či jiných položek, které můžete použít.

Druhou oblíbenou aplikací je takzvaný Home Planner – Interiérový design 3D. Tuto aplikaci najdeme také v nabídce telefonů s operačním systémem Android. Rozmisťování nábytku a doplňků je intuitivní a aplikace vám pomůže představit si vaši příští ložnici či obývací pokoj.

Aplikace na Android

Kromě zmiňované aplikace Home Planner je na telefonech s androidem oblíbená také aplikace Houzz. K dispozici v ní máte více než 20 000 000 produktů, které můžete zasadit přímo do vašeho pokoje nebo obývacího pokoje pomocí fotoaparátu v telefonu, a mimo jiné si je v mnoha případech rovnou i objednat.

Aplikaci Redecor bychom mohli zařadit spíše mezi hry, ale ve skutečnosti nabízí opravdu obrovské množství možností, díky kterým si můžete pomocí vaší kreativity navrhnout svůj budoucí vysněný interiér.

Webové a desktop aplikace

Chcete-li interiér navrhovat na počítači s Windowsem, doporučujeme program Live Home 3D, který používá řada architektů či realitních makléřů při rekonstrukci a vizualizaci nových nemovitostí. V aplikaci lze navrhovat i zahradu a v podstatě celý exteriér domu. 

Aplikace Smartdraw je prvních 7 dní zdarma a nabízí mnohem více možností, než jen plánování interiéru. Její největší výhodou je, že nemusíte nic instalovat poběží vám v prohlížeči prostřednictvím cloudu, což ocení zejména majitelé slabších počítačů. 

Vyzkoušejte počítačové hry

Chcete-li se při návrhu interiéru i pobavit, vyzkoušejte například počítačovou hru SIMS. Oficiálně už vyšly 4 díly této oblíbené rodinné simulace a v brzké době se očekává i nejnovější titul s číslem 5. Právě zařizování domu je mimořádně důležitou částí celé této hry.