Zrcadlo do ložnice: Inspirujte se a nezapomeňte na jeho umístění

Zrcadlo by rozhodně nemělo chybět ve třech místnostech v každém domě či bytě – v předsíni, v koupelně, ale také v ložnici. V následujícím článku si ukážeme několik originálních inspirací pro výběr a umístění zrcadla ve vaší ložnici. Jaké chybě byste se měli vyvarovat a jaká zrcadla jsou moderní?

zrkadlo-spalna

Inspirace zrcadel do ložnice

Při výběru zrcadla do ložnice se můžete inspirovat v showroomech, prodejnách nábytku, v magazínech o bydlení, ale také na internetu. My jsme pro vás v dnešním článku vybrali několik originálních tipů, které dokonale ozvláštní vaši ložnici. Zároveň máme připraveno i několik rad, jak použít zrcadlo, aby opticky zvětšilo vaši ložnici.

Zrcadlo s dřevěným rámem na zemi:

zrkadlo-zem

Zrcadlo v ložnici podle Feng Shui

Abyste dodrželi všechna pravidla o umístění nábytku a doplňků podle Feng Shui, museli byste si pravděpodobně postavit nový dům. U zrcadla se však stačí držet alespoň tří základních pravidel:

  • Zrcadlo by nemělo být umístěno oproti vstupním dveřím, aby neodrazilo energii proudící do ložnice.
  • Rovněž by nemělo být zrcadlo umístěno hned u okna a odrážet světlo zpět ven.
  • Posledním pravidlem je, že zrcadlo nemá být umístěno naproti posteli, aby vám nepřivodilo špatné sny.

Zrcadlo jako součást vestavěné skříně:

zrkadlo-skrina

Práce se světlem

I tmavší ložnici dokážete prosvětlit správným umístěním zrcadla. Vhodné je zrcadlo umístit do protějšího rohu ložnice naproti oknu ve 45 stupňovém úhlu tak, aby neodráželo světlo pronikající z okna zpět ven, ale do celé ložnice. Použitím více zrcadel dokážete dostat denní světlo do všech koutů ložnice.

Originální zrcadlo s poličkou:

zrkadlo-policka

Netradiční umístění zrcadla

Zrcadla se kromě stěn a skříní dají umístit i na méně tradiční místa. Vnitřní strana dveří do ložnice může být celá pokryta zrcadlem a doplněna například věšáky, díky čemuž využijete takovou velkou plochu naplno. To může být výhodné zejména v menších bytech a ložnicích, kde je třeba šetřit každý centimetr čtvereční. Mezi další netradiční umístění zrcadla patří i jeho zavěšení na strop. 

Kosmetický stolek se zrcadlem ve skandinávském stylu:

zrkadlo-stolik

Zrcadlá na nábytku

Zrcadlo na skříni už je v podstatě stará klasika, ale rovněž jej můžete umístit i nahoře na komodu či na kosmetický stolek. Zrcadla najdeme v moderních ložnicích i nad čelem postelí. Vaší fantazii se meze nekladou. Stejně oblíbená jsou zrcadla v kombinaci s ramínkovými stěnami nebo zrcadla zabudovaná v policích šatníků.

Velké zrcadlo s minimalistickým designem na zdi:

zrkadlo-stena