Kované postele: Kam jsou vhodné? Naše tipy

Kované postele jsou mimořádně oblíbené zejména pro svoji cenu. Přečtěte si, jaké jsou jejich hlavní přednosti, kam jsou primárně určeny, a proč mají své místo také v luxusních ložnicích. Co všechno byste měli vědět o kovaných postelích?

kovove_postele

Kované postele = kovové postele

Pod pojmem kované postele si nemusíte představovat výrobek zručného kováře. Jedná se v podstatě o synonymum kovových postelí, které jsou svařovány nebo smontovány z kovových trubek. Většinou se dodávají v demontu a za pár desítek minut s pomocí pár přiložených šroubů si postel poskládáte a můžete na ní okamžitě spát.

Cenově dostupné řešení

Velkou předností kovových postelí je hlavně jejich nízká cena. Právě proto je nejčastěji naleznete v motelech, ubytovnách, studentských kolejích či jiných ubytovacích zařízeních. Stále se ovšem jedná o kvalitní a pevný kus nábytku, který vám poskytne maximální komfort i v domácnosti. Zejména v industriálně zařízených bytech je kovová postel v podstatě must-have.

Patrové kovové postele

Kovové postele jsou výjimečné i v tom, že se nejčastěji vyrábějí jako patrové postele. Ne však jen jako dvoupatrové, ale často také jako třípatrové. Právě proto patří mezi nejčastější volbu různých ubytoven. Stejně skvěle však poslouží i v menších bytech a domech s větším počtem dětí a pomohou vám ušetřit spoustu drahocenného prostoru.

Luxusní manželské postele

Kovové postele se vyrábějí také v manželském provedení. Snadno najdete cenově dostupné jednoduché kovové postele, ale také opravdu luxusní postele, které dokonce mohou být skutečně kované. Ozdobné čelo vykované z kvalitní oceli v pravé kovárně vás může vyjít na stovky až tisíce eur. Pokud si potrpíte na kvalitu a originální handmade doplňky v bytě nebo domě, kovaná postel je rozhodně produkt, nad kterým se vyplatí přemýšlet.

Jak je to s roštem a matracemi?

Kovové postele mají rošt již nejčastěji integrovaný a tvoří jej jakási kovová drátěná síť, která připomíná kari rohože. Co se týče výběru matrace, ten si můžete zvolit opravdu jakoukoli, která vám rozměrově sedí do vámi vybrané postele. Výběr matrace však doporučujeme přizpůsobit nejen velikosti postele - důležité je také jeho složení či tvrdost.